Berk :Kendi sağlığımızı koruyalım hem de esnafımızın da ayakta kalmasına katkı sağlayalım.

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk  başkanı Ramazan ayında  gıda alışverişlerinde dikkat edilmesi gerektiğini belirterek mahalle esnaflarından ve güvenilir yerlerden alışveriş yapılması önerisinde bulundu.

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk  koronavirüs nedeniyle internet üzerinden gıda alışverişine yönelim arttığını söyledi. Başkan Berk , “. Bu süreçte bereket, mağfiret ve paylaşım ayı olan Mübarek Ramazan ayının ruhuna uygun hareket etmeye özen göstermeliyiz.  Alışverişlerimizi yaparken hem israftan kaçınmalıyız hem de alışverişlerimizi en doğru bildiğimiz, güvendiğimiz mahalle esnafımızdan yapmalıyız” dedi.

 

“Alışverişlerimizi güvendiğimiz gerektiğinde hesap sorabileceğimiz mahalle esnaflarımızdan yapalım”

 

Koronavirüs nedeniyle vatandaşlarımızın evlerde kaldığı bu günlerde internetten alışverişlerin artması fırsatçılara da ortam hazırdağını ifade eden Oda başkanı Serdar Berk “Fiyatları düşük tutarak merdiven altı temizlik ürünleri, gıda ürünleri satılmaya başlandı. Hijyen olmayan ve nasıl üretildiği bilinmeyen merdiven altı ürünlere karşı vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Ucuz diye satılan denetimsiz, merdiven altı diye tabir ettiğimiz biçimde üretilen ürünler hem sağlıksız hem de kalitesiz ayrıca sağlık açısından bir sorun oluştuğunda karşımızda muhatap bulamayız. Alışverişlerimizi mutlaka bildiğimiz, güvendiğimiz gerektiğinde hesap sorabileceğimiz mahalle esnaflarımızdan yapalım ki hem kendi sağlığımızı koruyalım hem de esnafımızın da yaşaması ve ayakta kalmasına katkı sağlayalım. Böylece bir yandan ibadetimizi gerçekleştirirken bir yandan da birlik ve dayanışma anlayışının hakim olduğu Ramazan ayına yakışır bir davranış sergilemiş olalım . dedi.

“Birlik ve beraberlik içerisinde olalım”

 Konuşmasının  sonunda Oda  Başkanı Serdar Berk Ramazan ayının  sabır ayı olduğunu ve bizlere şükran duyguları uyandıran, yoksulların, çaresizlerin halinden anlama hissi ve bilinci veren, insanları yüksek ve ulu değerlere ulaştırarak erdemli hale getiren  bir ay olduğunu  belirten Berk “ Rahmet, bereket, af, yardımlaşma ve paylaşma ayı, on bir ayın Sultanı Ramazan ayına kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik ile maneviyatın daha da güçlü yaşandığı bir aydır. Birlik ve beraberlik içinde hareket edip, yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ulaşmanın feyzini yaşayarak, ülke olarak ta zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerden birlikte kurtulmanın duygularını yaşamalıyız. En özel ibadetlerimizden olan Ramazan ayında tüm dertlerimizden kurtulmak için bol bol dua edelim. Bu duygu ve düşüncelerle Tüm İslam Aleminin ve vatandaşlarımızın Mübarek Ramazan ayını kutluyor, sağlık, mutluluk ve afiyet içerisinde bir Ramazan ayı geçirmelerini diliyorum.” diye konuştu

23 Nisan 2020
Aliağa Hava Durumu
Parçalı ve az bulutlu
Sıcaklık: 25°C
Bizimle İletişime Geçin
2019 Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası