BONZAİ ŞARKISI ALİAĞA’DA YASAKLANDI

HÜSEYİN EKREN ESNAFI UYARDI

HÜSEYİN EKREN,”GENÇLER KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTULMALI”

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, esnafı uyardı.

İzmir Valiliği aldığı karar ile “Elimde patladı bonzai” isimli şarkının, İzmir il sınırları içerisinde umuma açık yerler ile kapalı ve açık alanlarda yapılan düğün, nişan, konser, fuar ve vb. etkinliklerde çalınmaması yönünde ki karar sonrasında Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası, esnaflarını uyardı.

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:“ Son zamanlarda Bonzai diye tabir edilen, gençler arasında kullanımı hızla yaygınlaşan, çoğu zaman ölümle sonuçlanan sentetik uyuşturucu maddesinin kullanımının engellenmesi ve özellikle gençlerin alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutulması noktasında; özendirici olduğu değerlendirilen “Elimde patladı bonzai” isimli şarkının, İzmir İl sınırları içerisinde umuma açık yerler ile kapalı ve açık alanlarda yapılan düğün, nişan, konser, fuar vb. yerlerde ve diğer her türlü etkinlikte çalınması ve söylenmesi İzmir Valiliğinin 07.11.2014 tarih ve 29790 sayılı kararı ile yasaklanmıştır. Düğün yapan üyelerimizin bundan sonra yapacakları düğünlerde herhangi bir ceza ile karşı karşıya kalmamaları için, söz konusu şarkının çalınmaması hususunda dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu yasak kararına uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl idaresi Kanununun 11/C(1) ve 66.(2) Maddelerinde belirtilen hükümlerle 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32.(3) Maddesi uyarınca yasal işlem yapılacaktır.”

22 Ocak 2015
Parçalı ve çok bulutlu