Az Tehlikeli ve 50’den Az Çalışanı Olan İşyerlerin de İşyeri Hekimi ve İş Güvenliği Uzmanı Bulundurma Zorunluluğu Hk.

Sayın üyemiz, Bilindiği üzere 50’den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinin işgüvenliği uzmanı ve iş yeri hekiminden hizmet alma yükümlülüğü 01.01.2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir ve bu tarih itibariyle 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunun kapsamındaki tüm yükümlülükleri devam etmektedir.

1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren iş sağlığı ve güvenliği kanununda yapılan son düzenlemeye göre 50’den az sigortalı çalışanı olan kamu kurum ve kuruluşları da dahil olmak üzere tüm işyerleri  İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasından sorumlu tutulmaktadır.

Kanuna göre 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren tüm işyerlerinde iş hekimliği ve iş sağlığı uzmanı bulundurmak, risk analizi ve acil durum eylem planı yaptırmak zorunlu hale gelmiştir. Kanun kapsamında 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri, işverenleri veya işveren vekilleri tarafından Bakanlıkça ilan edilen eğitimleri tamamlamak şartı ile iş sağlığı ve iş güvenliği hizmetlerini yürütebilecek olup hekim desteğini ise dışarıdan sağlayabileceklerdir.

Eğitim almayan işverenler ise, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarından hizmet alımı yapmak zorundadırlar. İş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi görevlendirilmemesi durumunda çalışan sayısına göre cezai işlemlere maruz kalınacak olup ilgili yönetmeliğe ekte yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

is-sagligi-ve-guvenligi-kanunu

13 Temmuz 2020
Aliağa Hava Durumu
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, yarın (Cumartesi) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
Sıcaklık: 21°C
Bizimle İletişime Geçin
2019 Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası