Hafta tatillerinde çalisabilmeleri için üyelerimizin belediyeden ruhsat alarak harç ödemeleri gerekmemektedir.

Yaklasik olarak yirmi yildan bu yana hem ülkemizin hem bizim gündemimizde bulunan, çalismalar yapilmakla birlikte gerçeklesmeyen,  büyük önem verdigimiz ve bekledigimiz  6585 sayili Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkinda Kanun 14.01.2015 tarihinde TBMM’de kabul edilmis ve 29 Ocak 2015 tarihli ve 29251 sayili Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge girmistir. Söz konusu kanuna göre; Hafta Tatili Hakkinda Kanun hükümleri, esnaf ve sanatkârlari da içine alan perakende isletmeler için uygulanmayacaktir. Daha önce de Hafta Tatili Hakkinda Kanunun da sayilan ve hafta tatilinden istisna tutulan isyerlerinin, hafta tatillerinde çalisabilmeleri için ayrica ilgili belediyelere basvurarak ruhsat alma zorunluluklarinin bulunmamasina iliskin Konfederasyonumuz tarafindan Içisleri Bakanligina yapilan basvurunun reddedilmesi üzerine bu islemin iptali istemiyle açilan dava da, Konfederasyonumuz lehine sonuçlanmistir. Kanununda bahsedilen; lokantalar, fotografhaneler, kahvehaneler, firincilar, yalniz sebze, yas meyve ve tütün satanlar, matbaalar, münhasiran yevmi gazete bayileri, umumi bahçeler, tiyatrolar, spor, konferans ve konser salonlari, sinemalar, halki eglendirmeye mahsus oyun mahalleri internet cafe ve playstation oyun salonu, kulüpler, piyango bileti satis subeleri, hanlar, oteller, hamamlar, liman, iskele ve istasyon, gümrük ve antrepolardaki tahmiliye ve nakliye sirket ve cemiyetleri, yapicilik, tugracilik gibi islerle, tütün, incir, üzüm, meyan kökü, zeytin, agaç palamudu, susam, findik, pancar gibi zirai ve sinai mahsulatin islenmesi ve manipülasyonu gibi açik havada ve senenin bir kisminda yürütülen veya faaliyeti mevsime tabi olan isler veya bu islerin yürütüldügü müesseseler, turistik, hediyelik ve hatira esya satan ticarethane ve müesseseler, nalbantlar, alet ve edevati ziraiye tamircileri Pazar günü isyerlerini açmalari için belediyeden ruhsat alarak harç ödemeleri gerekmemektedir.  Yine ayni Kanuna göre; kasaplar da Pazar günü saat 13:00’a kadar belediyeden ruhsat alarak harç ödemeden isyerlerini açik bulundurabileceklerdir. Dolayisiyla esnaf ve sanatkârlarimiz hafta tatili ruhsati ve harçlari ile ilgili yükümlülüklerden kurtulacaklardir.

05 Şubat 2015
Parçalı ve yer yer çok bulutlu