Esnaf Sicil İşlemleri artık ayda iki defa Aliağa’da yapılacak

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Şoförler odasına kayıtlı üyelerin esnaf sicil vizesi geçen, sicil kaydı, sicilde adres değişikliği, meslek değişikliği, unvan değişikliği ve sicil kayıt sildirme işlemleri Aliağa İlçesinde İzmir Esnaf Sicil Müdürlüğü personeli tarafından  ayda iki defa gerçekleştirecek

Yıllarca  Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar  odası üyeleri ile Aliağa şoförler odası üyeleri sicil kaydı, sicilde adres değişikliği, meslek değişikliği, unvan değişikliği ve sicil kayıt sildirme işlemlerini ilçeye en yakın olana  Menemen İlçesine giderek işlemlerini  yapıyordu. Bu da esnafların  işlemler için ilçe dışına giderek zaman kaybını neden oluyordu .

Başkan Berk “Esnafımızın yükünün hafifletilmesi için odalar olarak ellerimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz”

 

Aliağa Esnaf ve Sanatlar Odası Başkanı Serdar Berk ‘in girişimi İle   yaklaşık 2 sene önce  Aliağa Esnaf  ve  Sanatkarlar odasında   başlatılan  ayda bir kere yapılan esnaf sicil vizesi geçen, sicil kaydı, sicilde adres değişikliği, meslek değişikliği, unvan değişikliği ve sicil kayıt sildirme işlemleri artık ayda iki defa  yapılacak.

Konu ile açıklamada bulunan  Aliağa Esnaf ve sanatkarlar odası başkanı Serdar Berk “ Aliağa  Esnaf ve  Sanatkarlar  Odası ile Aliağa Soförler  ve Otomobilciler  Esnaf  odası olarak Yükü ağır olan esnafımızın yükünün hafifletilmesi için odalar olarak ellerimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz. İzmir Esnaf Sicil Müdürlüğünden gelen sicil memuru odamız hizmet binasında esnafımıza sicil işlemleri için Her ayın ikinci haftanın Çarşamba günlerinde Odamızda gerçekleştiriliyor. Odamızda gerçekleştirmiş olduğumuz bu hizmet sayesinde esnafımızın vize adres değişikliği yeni kayıt gibi işlemler için ilçe dışına giderek zaman kaybının önüne geçtik.   Artık  Sicil işlemleri için Sicil memuru ayda 2 gün  ilçemizde hizmet verecek. Her ayın ikinci haftası Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda, ayın son haftasında Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda hizmet verecektir. Memurun geleceği günler üyelerimize mesaj olarak  odamız tarafından bildirilecek.” Şeklinde konuştu.

 

29 Mayıs 2020
Aliağa Hava Durumu
Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
Sıcaklık: 28°C
Bizimle İletişime Geçin
2019 Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası