Oto yıkamacılar haftada dört  gün sınırı

İzmir Büyükşehir Belediyesi  çalışmalarına yön vermek üzere İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığınca oluşturulan Bilim kurulunca alınan kararlar çerçevesinde Covid-19  salgınıyla mücadelede etkin şekilde iş ve işlemlerin yürütülmesi konusunda su tüketiminde kontrollü kullanımının sağlanması amacıyla  Büyükşehir Belediyesince alınan karar gereği  İzmir ve ilçeleri içerisinde faaliyet gösteren oto yıkama iş kolundaki işletmelerin çalışmalarına  haftada 2 gün geçici süreliğine sınırlamayı 4 güne çıkarıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığının ilgili yazısında şu bilgilere yer verildi.” Belediyemiz çalışmalarına yön vermek üzere Başkanlığımızca oluşturulan Bilim Kurulunca alınan kararlar çerçevesinde Covid-19  salgınıyla mücadelede etkin şekilde iş ve işlemlerin yürütülmesi konusunda su tüketiminde kontrollü kullanımının sağlanması amacıyla, su tüketiminin yüksek olduğu oto yıkama yerlerinin faaliyetlerinin, salgınla mücadele sürecinde geçici olarak sınırlandırılmasının uygun olacağının değerlendirildiği belirtilmiş, bu kapsamda son olarak ilgi  sayılı  yazımızda ilçemiz sınırları dahilinde ruhsatsız oto yıkama yerlerinin faaliyetlerinin ivedilikle önlenmesi, iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik hükümleri çerçevesinde (akaryakıt ve/veya otogaz satış istasyonu içi işletmeler dahil) 3. Sınıf GSM kapsamında kalan ruhsatlı oto yıkama yerlerinin ise, hafta içi en fazla 2(iki) gün çalışacak şekilde faaliyet göstermeleri konusunda düzenlemelerin yapılması denetimlerinin sağlanması istenmişti. Ramazan Bayramı öncesi çalışma kısıtlamasının yeniden düzenlenmesi talep edilmiş, Başkanlığımızca söz konusu iş yerlerinin hafta içi en fazla 4 (dört) gün faaliyet göstermelerinin uygun olacağı değerlendirilmiştir.”

Berk:” Esnafımız Memnuniyetle Karşıladı “

Aliağa Esnaf  ve  Sanatkarlar  Odası Başkanı Serdar Berk  Oto yıkamacıların çalışmalarını  Ramazan Bayram öncesinde hafta içi en fazla 2 gün de  4 güne çıkartılmasından alına karara  memnun olduklarını  dile getiren Berk”  Sizin de bildiğiniz gibi  daha önce  Belediye encümeninde alınan karar gereği İlçemiz sınırları içerisinde faaliyette bulunan oto yıkama iş kolundaki iş yerlerinin  İ.B.B.B. İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığının ilgili yazılarına göre, salgınla mücadele sürecinde geçici olarak sınırlandırılmasının haftada en fazla iki gün faaliyet gösterilmesi uygun görülmüştü. Bu nedenle ilçemizde faaliyette bulunan oto yıkamaların perşembe ve cuma günleri çalışması, akaryakıt istasyonlarında bulunan oto yıkamacıların pazartesi ve salı günleri faaliyet göstermesini karar verilmişti.   İzmir ve İlçelerimizin esnaflarımızın  taleplerini  İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığına iletilmiş ve  Ramazan Bayramı öncesi  hafta içi  4 güne çıkarılması uygun görülmüş, bu karar esnafımızda  memnuniyet yaratmıştır.” şeklinde konuştu

12 Mayıs 2020
Parçalı ve çok bulutlu