İşyerini kapatmak zorunda kalan esnafımıza devlet desteği sağlanmalıdır

Aliağa  Esnaf  ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk koronavirüs tedbirleri sürecinde işyerini kapatan esnaf ve gündelikçi çalışan, geliri olmayan insanlara destek olunması gerektiğini  söyledi.
Türkiye’nin gerek koronavirüs salgını, gerekse üretimin, istihdamın, ekonomik hareketliliğin durma noktasına gelmesi nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçtiğini vurgulayana  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, tedbirleri nedeniyle işyerini kapatan, işten çıkartılan, işine ara veren ve evine kapanmak zorunda kalan tüm esnaf, üretici, işçiye  ve hiç geliri olmayan gündelikçi, yevmiye usulü çalışan kesime sahip çıkılması gerektiğini  ifade etti .

“Devlet desteği sağlanmalıdır.”
1000 TL pandemi sosyal yardım parası  gibi  esnaf ve sanatkarlarında  desteklenmesini  istediğini belirten  Başkan Berk “Koronavirüs sürecinde işyerini kapatmak zorunda kalan esnafımız somut adımlar atılmasını bekliyor. Berber, lokanta, kantin,  kuaför, güzellik salonu, kıraathane, düğün salonları, kafeteryalar başta olmak üzere birçok sektörde işyeri kapanan, başka bir geliri olmayan esnafa, gündelik çalışarak evine ekmek götüren işçilere hayatını devam ettirebilmesi için işyeri kapalı olduğu ve çalışamadığı zaman zarfında en az  aylık 1000  TL karşılıksız maddi destek verilmelidir “ dedi.
“Mülk sahipleri gerekli kolaylığı sağlamalıdır”
Oda başkanı Serdar Berk, devletin bu sıkıntılı süreçte esnaf ve sanatkara gereken her türlü desteği vermesi gerektiğini altını çizen Berk” Esnaf ve sanatkârlarımıza ait işletmelerin elektrik, doğalgaz, su sayaçları okunsun ancak ödemesi en az  9   ay sonraya bırakılmalıdır. Ramazan ayı birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik ile maneviyatın daha da güçlü yaşandığı bir aydır. Bu zor günler içerisinde birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz.Kiracı olan  esnaf ve sanatkarlarımıza  karşı  mülk sahipleri gerekli kolaylığı sağlamalıdır. Ayrıca özel mülkte kiracı olan esnafımıza da devlet desteği sağlanmalıdır. “Şeklinde konuştu.

27 Nisan 2020
Aliağa Hava Durumu
Parçalı bulutlu
Sıcaklık: 25°C
Bizimle İletişime Geçin
2019 Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası