BAŞKAN SERDAR BERK’TEN ESNAFA HATIRLATMASEÇİM GÜNÜ ‘ALKOL SATIŞI’ YASAK

Hafta sonu yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde günü boyunca alkollü içki satışının yasaklandığına dair genelge yayınlandı.

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 79.Maddesi ve Yüksek Seçim Kurulunun 28 sayılı kararı gereğince oy verme günü olan 31 Mart 2019 Pazar günü sabah 06.00’dan gece 24.00’e kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallelerde her çeşit alkollü içki satılması, verilmesi ve içilmesi yasak olacak.

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, seçim günü yasaklarına ilişkin olarak şunları söyledi: Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar hariç olmak üzere, köy kasaba ve şehirlerde ateşli silahların, patlayıcı maddelerin, saldırı ve savunmada kullanmak üzere yapılmış, her türlü kesici ve delici aletin, yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddelerin taşınması yasak olacak”

Başkan Berk ayrıca, Oy verme günü oy verme süresince 08.00 – 17.00 saatleri arasında kahvehane, kıraathane, internet kafeler gibi bütün umumi eğlene yerlerinin kapalı kalacağı ve eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verebilecek. Seçim yasaklarına ve kurallarına uymak şartıyla oy verme günü saat 18.00’den sonra düğün yapılabilecektir” dedi.

26 Mart 2019
Parçalı ve çok bulutlu