Portör Muayene sonuçlarını aldınız mı?

İzmir Veremle Savaş Derneği sağlık aracının Aliağa’da iki gün boyunca portör muayenesi yaparak esnaf ve yanında çalışan işçileri sağlık taramasından geçirdi. 



Aliağa Demokrasi Meydanı’nda 5-6 Temmuz tarihlerinde 3 personel ile hizmet veren, Sağlık aracında esnafların akciğer filmleri çekildi portör muayenesi yapıldı              



Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı  Hüseyin Ekren, tam donanımlı araçta Oda’ya kayıtlı ruhsat sahibi esnaf ve sanatkar ile yanında çalışan personelin bu hizmetten yararlandığını ifade etti.



Sağlık tarama aracı ile hizmet götürdüklerini belirten Hüseyin Ekren, şunları söyledi: Araçta karaciğer filmleri çekilerek, gıda, imalat ve satış işiyle iştigal edenlerin portör muayeneleri yapıldı. Çekilen filmlerde tüberküloz, kalp hastalığı, bronşit, akciğer kanserine kadar birçok hastalığın kontrolü yapıldığını belirten Hüseyin Ekren. ” Sağlık aracı personeli hastalık şüphesi bulunanları tespit ederek, ileri tetkikler ve tedaviler için  İzmir Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde ücretsiz olarak tedavi edileceklerini bildirdi.

Sağlık tarama aracı diğer kurumlara göre çok daha ekonomik fiyatlarla bu hizmeti verdiğini ifade eden Hüseyin Ekren. ” Fırın, lokanta, kasap, mandıra, çay ocağı, yufkacı, kahveci, pastacı, tatlıcı esnafımız bu muayeneyi portör aracı sayesinde daha ekonomik ve zahmetsizce yaptırdıklarını” söyledi.  

Hüseyin erken ayrıca basına gönderdiği bilgilendirme yazısında ” 05-06 Temmuz 2010 tarihlerinde 2 gün boyunca hizmet veren İzmir Veremle Savaş Derneğine ait tam donanımlı sağlık tarama aracında yapılan portör muayenesinden Aliağalı esnaf ve sanatkarlar ile yanlarında çalışan 100 kişi faydalanmıştır. Çekilen akciğer grafi sonuçları odamıza gelmiştir. Sağlık taraması yaptıranlar sonuçları odamızdan teslim alabilirler.” Dedi

19 Temmuz 2010
Aliağa Hava Durumu
Parçalı ve yer yer çok bulutlu
Sıcaklık: 29°C
Bizimle İletişime Geçin
2019 Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası