Oda Başkanı Ekren Motorsiklet ile Hizmet Veren Esnafları Uyardı

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren yaz sezonun gelmesiyle birlikte artan trafiğin yanında özellikle küçük esnafların motorsiklet ile hizmet vermesinin yoğunlaştığına dikkat çekerek ilgilileri üzücü kazaların yaşanmaması için gerekli tedbirleri almaya çağırdı.
Küçük esnafların,  maliyetleri düşürdüğü için yaz sezonunda motor bisiklet vb araçlarla hizmet vermesinin yaygınlaştığını belirten Oda Başkanı Ekren; “Trafik ve park sorununun yanında araç yakıt maliyetleri de göz önüne alındığında özellikle maliyet avantajı açısından yaz sezonunda lokanta, büfe, bakkal, su, tüp dağıtımı gibi hizmet veren küçük esnafımız motorlu bisiklet vb araçlarla hizmet vermesi daha da yaygınlaşmaktadır. Ne var ki bu konuda tedbirsizlik sonucu istenmeyen üzücü hadiseler meydana gelmektedir. Özellikle koruma başlığı (kask) ve koruma gözlüğü kullanılmadığı yapılan denetimlerde en çok karşılaşılan sorunlardandır.” dedi.
Kask takmanın kazalarda hayati önem taşıdığına dikkat çeken Ekren; “Yapılan araştırmalarda kaskın ölümcül kafa yaralanmalarını yüzde 60 ile 75 arasında azalttığı istatistiksel olarak tespit edilmesine karşın, motorsiklet sürücülerinin şehir için yollarda yüzde 52, şehirlerarası yolda yüzde 36’sının kask kullanmadığı için ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına karıştığı tespit edilmiştir. Dolayısı ile üzücü olaylarla karşılaşmamak için sürücülerin mutlaka kask ve koruyucu gözlük takmaları bunun yanında mopet ve motorsiklet kullanıcılarının; sürücü belgesi,   araca ait evrakların eksiksiz, aracın ışık, fren gibi donanımlarının çalışır olması ve trafik kurallarına kesinlikte riayet edilmesi hayati önem taşımaktadır. Yaşanacak olumsuzluktan birinci derece iş yeri sahibinin sorumlu olduğu da asla unutulmamalıdır.” dedi.     

31 Mayıs 2011
Aliağa Hava Durumu
Parçalı ve çok bulutlu
Sıcaklık: 26°C
Bizimle İletişime Geçin
2019 Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası