3308 sayılı kanuna göre sınavsız ustalık ve esnaflık belgesi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’na göre çıraklık ve meslek eğitimi uygulaması yapılmayan meslek dallarında, 14 ocak 2008 tarihinden önce işyeri açanlar veya bu işyerlerinde fiilen usta olarak çalıştığını belgelendirenlere Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından sınavsız esnaflık ve ustalık belgesi verilecektir.

Belirtilen tarihten önce işyeri sahibi olup veya bu işyerlerinde 14 ocak 2008 tarihinden önce fiilen usta veya esnaf olarak çalıştığını belgelendirebilecek ve daha önce ustalık veya esnaflık belgesi almamış üyelerimiz en geç 26 Ağustos 2011 tarihine kadar odamızdan başvuru formlarını alıp doldurmaları halinde kendilerine sınavsız ustalık veya esnaflık belgeleri düzenlenecektir. 26 ağustos 2011 tarihine kadar hiçbir müracaatı olmayan üyeler ise esnaflık veya ustalık belgesi alabilmek için sınava tabi tutulacaklardır.

Daha önce sınav ile ustalık ve esnaflık belgesi almış olanların belgeleri geçerli olup, yeni başvuru yapmalarına gerek yoktur.

Konu ile ilgili daha geniş bilgi almak için odamıza başvurulması gerekmektedir.

08 Nisan 2011
Parçalı bulutlu