Erasmus+Programı Bilgilendirme Toplası

Ülkemizde AB Eğitim ve Gençlik Programlarının yürütülmesinden sorumlu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı – Türkiye Ulusal Ajansının ilgide kayıtlı ve ekte bir sureti sunulan yazısında, 2014-2020 yıllarında hareketlilik ve işbirliği olmak üzere iki temel faaliyet alanında gerçekleştirilecek Erasmus+ Programı ile ilgili bilgilendirme toplantısının 12 Şubat 2014 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Bilindiği üzere; AB eğitim ve gençlik programları altında yer alan Hayatboyu  Öğrenme Programı ile Gençlik Programı 2013 yılı itibariyle sona ermiştir. Bu programlar altındaki çeşitli faaliyetlerin yanı sıra faaliyetlerin de kapsama alındığı Erasmus + programına ilişkin detaylı bilgilere Avrupa Komisyonunun web adresinden (http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm) ve Ulusal Ajansın web sitesinden (www.ua.gov.tr) ulaşılması mümkün olup, Ulusal Ajans tarafından hazırlanan bilgi notu da Genelgemiz ekinde yer almaktadır.

Öte yandan, hareketlilik ve işbirliği fırsatlarının güçlendirilmesi ve eğitim – öğretim kurumları veya gençlik organizasyonlarının iyi uygulamaları paylaşmaları ile iş dünyasının yenilik, girişimcilik ve istihdam edilebilirliği teşvik etmesi için daha fazla olanak sağlaması hedeflenen Erasmus + Programının tanıtımı amacıyla ekte sunulan program kapsamında iş dünyası ve diğer sosyal paydaşlara sunulan proje fırsatlarını tanıtarak, ülkemizin bu projelerden azami ölçüde faydalanmasını sağlamak üzere gerçekleştirilecek anılan toplantıya katılım sağlayabilecek temsilcilerinizin en geç 3 Şubat 2014 tarihine kadarwww.ua.gov.tr/ldv/başvuru adresine kayıt yaptırması gerekmektedir.

04 Şubat 2014
Parçalı ve çok bulutlu